vineri, 1 decembrie 2017
luni, 13 noiembrie 2017
Agro Zoo Market la Festivalul Toamnei 2017
Vineri 10 noiembrie, Consiliul local si Primaria comunei Bradu au organizat "Festivalul Toamnei" - editia 2017.
AGRO ZOO Market a fost prezent la manifestare, expunand in standul special amenajat urmatoarele categorii de produse:
- Furaje si Concentrate pentru: Pasari, Suine, Rumegatoare, Pui de o zi
- Cereale: Grau, Porumb, Ovaz, Floarea soarelui, Tarata, Malai furajer, Uruiala, Sroturi de floarea soarelui si soia
- Material saditor: Seminte de legume si flori, Pomi fructiferi, Vita de vie, Arbusti fructiferi si ornamentali
- Pet Shop: Hrana pentru caini si pisici, Accesorii caini si pisici, Suplimente alimentare, Produse pentru ingrijire, Produse deparazitare, Custi, lese, zgarzi, Jucarii si recompense
luni, 6 noiembrie 2017
Tuia 150 cm. - 70 Lei. Promotia saptamanii 06-11 noiembrie
- Arbusti decorativi TUIA inaltime 150 cm. - la numai 70 RON.
- Pomi Fructiferi, Arbusti fructiferi si decorativi, la preturi PROMOTIONALE
Va asteptam in Magazinul Agricol cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala Magazinului: www.AgroZooMarket.ro sau la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
luni, 30 octombrie 2017
Material saditor - seminte, pomi, vita de vie
In aceasta perioada, propice plantarilor de toamna, Reteaua Magazinelor Agricole in Franciza - AGRO ZOO Market si AGRO ZOO Shop vine in intampinarea nevoilor Dumneavoastra cu urmatoarele sortimente de Material Saditor:
- Seminte de legume si flori
- Pomi fructiferi
- Vita de vie
- Arbusti fructiferi si ornamentali
- Va asteptam la Magazinul nostru, situat in Pitesti, strada Smardan - vis-a-vis de piata: http://agrozoomarket.ro/contact.htm
- sau la oricare din Partenerii francizei noastre: https://fitofarmpitesti.blogspot.ro/search/label/AGRO-ZOO%20Market
Detalii despre FRANCIZA - AGRO ZOO Market si AGRO ZOO Shop
la telefon: 0741.226.127 - Ing. Adrian ION
miercuri, 23 august 2017
Franciza Agricola - taxa de intrare Zero
FRANCIZA in domeniul AGRICOL
Taxa de intrare - ZERO
Facilitati:
- Know-How propriu
- Stoc initial de marfa
- Utilare si Mercantizare spatiu
- Instruire personal
- Promovare si Publicitate
- Consiliere si coordonare permanenta
Reteaua de Magazine in Franciza numara deja 5 unitati in judetul Arges.
Pentru mai multe detalii, contactati-ne telefonic la numarul:
0741.226.127 - Ing. Adrian ION
vineri, 11 august 2017
Afacere la Cheie - tip Franciza
AFACERE la Cheie - tip FRANCIZA
Taxa de Franciza - ZERO
Facilitati:
- Know-How propriu
- Stoc initial de marfa
- Utilare si Mercantizare spatiu
- Instruire personal
- Promovare si Publicitate
- Consiliere si coordonare permanenta
Relatii la Telefon: 0741.226.127
luni, 7 august 2017
Agro Zoo Shop - com. Suseni, jud. Arges
Reteaua AGRO-ZOO Market se extinde cu un nou magazin tip Franciza, de aceasta data in judetul Arges.
Adresa noului Magazin AGRO-ZOO Shop (cu servire asistata) este: comuna Suseni, sat Cersani, Nr. 350. Persoana de contact: Vladu Mirela - tel. 0723.699.000
Va asteptam in noul nostru Magazin:
de Luni pana Vineri intre orele: 8:00 - 18:00
Sambata si Duminica: 8:00 - 14:00
de Luni pana Vineri intre orele: 8:00 - 18:00
Sambata si Duminica: 8:00 - 14:00
Pentru a consulta varietatea produselor comercializate, va invitam sa accesati Site-ul Retelei AGRO-ZOO Market la adresa: www.AgroZooMarket.ro
Date de contact ale celorlalte locatii AGRO-ZOO Shop le gasiti la adresa: http://fitofarmpitesti.blogspot.ro/search/label/AGRO-ZOO%20Market
sâmbătă, 29 iulie 2017
7 metode pentru a scapa de buruienile din rosturile pavajelor
Buruienile pot strica aspectul grădinii, al curții sau al terasei. Cu cât le neglijați mai mult timp, cu atât ele se înmulțesc și vă va fi apoi mai greu să le eliminați. Vara este sezonul în care ierburile din rosturi devin cu adevărat supărătoare și ar trebui să interveniți rapid pentru ”a restabili” aspectul îngrijit al pavajului.
1. Erbicidul total pe bază de glifosat. Este metoda care dă rezultatele cele mai bune și de durată, însă ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://agrointel.ro/61046/7-metode-pentru-a-scapa-de-buruienile-din-rosturile-pavajelor/
duminică, 23 iulie 2017
Udarea gradinii pe timp canicula
Grădina trebuie udată cu mare atenție pe timp de caniculă! Sunt câteva reguli de bază privind momentul zilei sau modul în care stropirea se impune pentru a ajuta plantele să treacă cu bine de arșița verii.
Zilele toride de vară sunt pentru legumicultori un adevărat coșmar. Încălzirea excesivă a solului are consecințe grave asupra dezvoltării corespunzătoare a plantelor din grădină. Căldura nu doar că usucă excesiv solul și afectează planta, dar o temperatură ridicată a pământului unde se dezvoltă planta face imposibilă absorbția de către legume a necesarului de elemente nutritive din sol.
Citeste mai mult in articolul-sursa:
vineri, 14 iulie 2017
AGRO-ZOO Shop in judetul Olt, com. Spineni
AGRO-ZOO Market, magazinul agricol cu autoservire din Pitesti isi deschide primul punct de desfacere in afara judetului.
De curand, in comuna Spineni, judetul Olt, s-a deschis primul magazin AGRO-ZOO Shop (cu servire asistata).
- Adresa locatiei este: sat Alunisu, Strada Principla, Nr. 232.
- Persoana de contact: Luta Constantin Daniel - tel.: 0786.140.868
Pentru a consulta varietatea produselor comercializate, va invitam sa accesati Site-ul Retelei AGRO-ZOO Market la adresa: www.AgroZooMarket.ro
De asemenea, pentru Promotii si Discount-uri saptamanale, accesati pagina dedicata a Blog-ului nostru: http://fitofarmpitesti.blogspot.ro/search/label/PROMOTII
Va asteptam in noul nostru Magazin de luni pana vineri intre orele 8:00 - 20:00, sambata si duminica 8:00 - 14:00
Date de contact ale celorlalte locatii AGRO-ZOO Shop (Campulung Muscel si Mioveni) le gasiti la adresa: http://fitofarmpitesti.blogspot.ro/2017/04/reteaua-agro-zoo-market-campulung-si.html
vineri, 7 iulie 2017
Graficul tratamentelor fito-sanitare din livada - Cand trebuie sa stropim pomii fructiferi
Tratamentele aplicate în livezi sunt obligatorii pentru menținerea dar mai ales prevenirea îmbolnăvirii pomilor. Aplicate la timp acestea ajută pomii să dea recolte productive și sănătoase.
Pomicultorii care vor să facă producție nu pot produce bio, tratamentele fito-sanitare fiind absolut necesare. [...] Livada are nevoie de cel puțin 5-6 tratamente fito-sanitare pe an, diferența fiind făcută de condițiile meteorologice care pot favoriza apariția bolilor sau a dăunătorilor.
În sezonul de toamnă, livada are nevoie de îngrijire, mai ales după ce cad frunzele, când se aplică un tratament cu zeamă bordeleză (piatră vânătă).
Tratamentul cu zeamă bordeleză se face pentru dezinfecție cât încă sunt temperaturi pozitive adică undeva în timpul zilei să fie peste 10 grade. Are rol de dezinfectant în caz că sunt ceva dăunători sau boli. În acest fel pomii intră cu mai puțini dăunători în iarnă. În plus de curăță pomii de crengile uscate și se sapă pe lângă ei
Următoarea “intervenție” în livadă este de abia după 10 februarie când se face o tăiere de formare a coroanei pentru pomii tineri
Tratamentele fito-sanitare sunt reluate din luna martie [...] Către începutul lunii martie se face primul tratament cu ulei horticol, Confidor oil de exemplu, sau orice altă variantă alege pomicultorul. Când deja încep să pornească pomii în vegetație acest ulei are rolul de a crea o peliculă peste pom și, având și un insecticid în el, protejează împotriva dăunătorilor pe care practic îi sufocă sub pelicula sa.
După aceea alt tratament se aplică la sfârșitul lui martie când mugurele începe să se desfacă. La sfârșitul lui martie trebuie aplicat un tratament împotriva rapănului și un insecticid. Înainte să se desfacă floarea aplicăm tot un tratament pentru rapăn și un insecticid. Putem alege de exemplu Calypso care nu deranjează albinele, știind că trebuie să luăm și astfel de măsuri.
Tratamentele se continuă și după ce se scutură florile pomilor, atunci când se intervine pentru protejarea acestora împotriva rapănului. Tot atunci se aplică și un insecticid. În cazul că este o primăvară mai ploioasă trebuie intervenit să fie evitate diverse boli cum ar fi arsurile bacteriene. Dacă condițiile sunt normale tratamentul se repetă din trei în trei săptămâni.
Se ajunge la început de iunie când începe fructificarea și se opresc tratamentele.
În general este indicat ca tratamentele să fie făcute undeva până în 20-22 de grade. Pomii trebuie să fie uscați, fără rouă. Dacă de exemplu vine o ploaie în 2-3 ore după ce ai aplicat tratamentul, dacă ploaia este până în 10 litri nu este necesar să repeți procedura dacă folosești susbstanțe sistemice.
Sursa: AgroIntel
Foto: RobertHarding
joi, 29 iunie 2017
Forme de coroana ale pomilor fructiferi
In functie de particularitatile de crestere ale fiecarei specii si soi, in perioada de tinerete pomii formeaza coroane piramidale, conice sau globuloase.
Coroanele pomilor crescuti liber au, de regula, un schelet simplu si bine dezvoltat si un semischelet complex, garnisit cu ramuri de rod, fapt ce determina o fructificare mai timpurie, temperand astfel ritmul si extensia cresterilor.
Pe baza acestor observatii practice specialistii au conceput si construit, functie de vigoarea pomilor coroane semi-libere de diverse talii.
Pentru soiurile viguroase au fost ceeate coroane cu volum mare (piramidale, sub forma de vas)
Pentru soiurile de vigoare mijlocie si mica s-au realizat coroane aplatizate,dirijate pe spalier, conice, fara suport de sustinere.
Sunt de asemenea concepute si realizate asa numitele coroane artistice palisate.
Coroanele pomilor se diferentiaza intre ele prin volum si contur, prin numarul, vigoarea si orientarea ramurilor de schelet si semischelet, dar si prin modul de taiere de formare si intretinere.
Se urmareste ca structura coroanei sa fie preponderant tanara, alcatuita din ramuri de semischelet purtatoare a unui mare numar de ramuri de rod. despre care puteti citi aici
La formare se are in vedere:
- eliminarea zonelor neproductive din jurul axului si baza sarpantelor;
- sporirea elementelor productive in cadrul aceluiasi volum de coroana;
- simplificarea tehnologiei de formare pe baza particularitatilor biologice ale soiului;
Forme de coroana cu volum mare si ax
Piramida etajata rarita
Se foloseste frecvent in gradinile familiale la speciile cu tendinte accentuate de crestere etajat (cires, par, unele soiuri de mar, prun, visin).Este caracterizata de :
- Trunchi de aproximativ 80-90cm continuat cu un ax;
- 2-3 etaje distantate, functie de soi, la 80 - 100cm;
- Etajul este format din 3-4 ramuri la distanta de 7-15 cm.;
- Pe fiecare sarpanta sunt 3-4 subsarpante bilateral altern la 40 -60cm;
Citeste mai mult in articolul-sursa:
miercuri, 21 iunie 2017
Intretinerea gazonului - sfaturi
Pajistile si gazonul reprezinta de multe ori elementul central al intregului design al gradinii. Desi pare simplu la prima vedere, intretinerea gazonului poate fi anevoioasa si costisitoare, tinand cont de faptul ca acesta este raiul buruienilor, al daunatorilor, agentilor patogeni si muschilor.
Daca timpul dumneavostra este limitat, de intretinerea gazonului se poate ocupa o persoana sau firma specializata pentru ca acesta necesita o atentie sporita si o intensa activitate, cel putin in perioada de vara cand saptamanal este nevoie de tundere, ajustare, fertilizare si plivit.
Dar haide-ti sa vedem cateva idei ce ne vor usura munca si vor face ca gazonul sau pajistea noastra sa arate bine:
1. In cazul in care incepem realizarea unui gazon nou pe un teren liber, preferabil fara buruieni este nevoie sa alegem soiul de iarba pe care-l vom cultiva (rezistenta la uzura, mai delicata, de soare sau umbra, cu sau fara flori, rustic sau romantic – magazinele de specialitate ofera o paleta foarte larga de seminte) Ramane la latitudinea noastra sa alegem;
2. Stabilirea formei este urmatoarea operatiune si se recomanda o forma mai simpla, dar nu monotona, care sa ne permita o tundere usoara;
3. Indiferent de cat de multi bani veti cheltui pe gazon sau seminte, acestia sunt risipiti in zadar daca nu ati facut o pregatire buna a locului in care veti cultiva gazonul;
luni, 12 iunie 2017
Seminte Legume - 30 % Reducere. Promotia saptamanii 12-16 iunie
- Seminte de Legume: Rosii, Ardei, Castraveti, Vinete, Varza, etc. - 30 % REDUCERE
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala Magazinului: www.AgroZooMarket.ro sau la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
sâmbătă, 10 iunie 2017
Operatiunile in verde la pomii fructiferi
În concepţia multor "gradinari" există ideea că tăierile la pomi se fac numai în perioada de repaus relativ, adică toamna, de la căderea frunzelor şi până la umflarea vizibilă a mugurilor. Nimic mai fals!
La pomi tăierile se fac pe parcursul întregului an, ei suportă uşor rănile în starea de vegetaţie, întru cât acestea se vindecă mai repede datorită sevei care este în cantitate mai mare şi circulă mai intens. Singurul neajuns este acela că datorită frunzelor se disting mai greu ramurile de rod, iar pe de altă parte numărul mare de lucrări ce se fac vara ne lasă mai puţin timp pentru aceste lucrări.
Cele mai importante lucrări în verde sunt următoarele:
- Taierea reductiva a lastarilor laterali;
- Eliminarea lastarilor crescuti la baza ramurilor;
- Lastarii de dimensiuni mediicrescuti vertical vor fi scurtati pana la coronita de frunze de la baza;
- Lastarii subtiri dar avand peste 30cm. Lungime vor fi taiati reductiv la 2-3 frunze deasupra coronitei de la baza;
- Se aplica rariri la ramificatiile secundare aflate de-a lungul sarpantelor;
- Se indeparteaza toti lastarii concurenti si cei care cres catre interiorul coroaneila pomii trecuti de 3 ani;
- Pe lemnul mai vechi de un an, pot aparea lastari lacomi cu crestereverticala viguroasa. Ei pot fi indepartati cu mana de la inceputul lui mai pana la inceputul lui iunie;
Detaliind putem spune ca:
vineri, 2 iunie 2017
Depozitul en-Gross: o noua locatie, cu un program prelungit
Incepand cu data de Luni, 5 iunie 2017, Depozitul en-Gross din B-dul Nicolae Balcescu se muta in incinta Magazinului Agricol AGRO-ZOO MARKET.
Astfel, incepand cu saptamana viitoare, ne gasiti in piata Smardan, langa parcare dupa urmatorul orar:
- Luni - Vineri: 8:00 - 20:00
- Sambata, Duminica: 8:00 - 14:00
Mai multe detalii la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
miercuri, 24 mai 2017
Rasaduri la numai 1,5 RON / buc. Promotia saptamanii 22-27 mai
- RASADURI Legume: Rosii, Ardei, Castraveti, Vinete, Varza, etc. - la numai 1,5 RON / buc.
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala Magazinului: www.AgroZooMarket.ro sau la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
Foto: Fructul.md
duminică, 21 mai 2017
NOU - Utilaje Agricole Gospodaresti, la AGRO-ZOO Market
Incepand cu data de vineri, 19 mai, Magazinul Agricol cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" desface UTILAJE AGRICOLE GOSPODARESTI disponibile in incinta Magazinului sau, dupa caz, la comanda.
Astfel, din Magazinul nostru puteti achizitiona:
- Moara electrica pentru macinat cereale (porumb, grau, etc.)
- Batoza pentru maruntit fan si coceni, pentru animale
- Masina pentru curatat boabe de pe stiuleti
- Incubator electric (clocitori) cu functie de intoarcere automata - capacitate oua: 41 (gaina), 74 (prepelita)
- Ovoscop (pentru verificat oua puse la incubat)
- Deplumator pentru depanusat pasari
- Zdrobitor struguri / fructe (electric sau manual)
- Zdrobitor manual pentru rosii si fructe moi
- Gratar ecologic, din inox
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala Magazinului: www.AgroZooMarket.ro sau la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala Magazinului: www.AgroZooMarket.ro sau la Telefon: 0741.226.127 (Ing. Adrian Ion).
luni, 15 mai 2017
Promotia saptamanii: 15-20 mai
- Samanta: IARBA de Coasa, LUCERNA, TRIFOI, GAZON - 10 % Reducere
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.FitofarmPitesti.ro
Foto: Southern Gardens
sâmbătă, 13 mai 2017
Lemn cainesc - un gard viu semi-persistent
Planta perena, cu crestere arbustiva de pana la 3 m inaltime, are frunzis semi-persistent, crestere compacta, ramuri dese, stufoase imbracate in frunze mici, eliptic-alungite de un verde-lucios ce sunt presarate in perioada verii cu flori albe, grupate in raceme. Toamna acestea lasa loc unor ciorchini de bobite de culoare neagra [...]
Se cultiva in toate zonele tarii noastre, fiind foarte rezistent la orice conditii de clima. In zonele fara geruri mari, frunzisul rezista pe ramuri si in lunile de ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
Foto:
miercuri, 3 mai 2017
Promotia saptamanii: 3-6 mai
- PORUMB de SAMANTA (Olt si Fundulea) - 20 % Reducere
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.FitofarmPitesti.ro
luni, 24 aprilie 2017
Promotia saptamanii: 24-29 aprilie
- POMI FRUCTIFERI - 13 Lei / buc., 1 + 1 Gratis
- ARPAGIC - Alb = 10 Lei / kg., - Rosu = 12 Lei / Kg. - 20 % Reducere
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.FitofarmPitesti.ro
miercuri, 19 aprilie 2017
Promotia saptamanii: 19-22 aprilie
- POMI FRUCTIFERI - 13 Lei / buc., 1 + 1 Gratis
- PUI ZBURATI - 1 kg. (de carne) - 12 Lei / buc., 20 % Reducere
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" din Strada Smardan (parcare Piata) intre orele: 8:00 - 18:00 (Sambata: 8:00 - 14:00).
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.FitofarmPitesti.ro
miercuri, 12 aprilie 2017
Cum si Cand se seamana Porumbul
Când se seamănă porumbul?
Indicatorul care determină momentul optim pentru începerea semănatului este reprezentat de temperatura solului la o adâncime de 10 cm, care trebuie să fie de 8 – 10° C la ora 7 dimineaţa şi vremea în curs de încălzire.
Acest moment diferă în funcţie de zonă după cum urmează:
- 1-20 aprilie în zona de câmpie din vestul şi sudul ţării, Dobrogea şi sudul Moldovei;
- 15-20 aprilie în câmpia Transilvaniei şi centrul Moldovei;
- 20-30 aprilie în zonele ...
Citeste mai mult in articlul-sursa:
Foto: netdna-cdn.com
sâmbătă, 8 aprilie 2017
Reteaua AGRO-ZOO Market - Campulung
AGRO-ZOO Market, magazinul agricol cu autoservire din Pitesti isi deschide primul punct de desfacere in teritoriu. Astfel:
La Campulung: AGRO-ZOO Shop (cu servire asistata) s-a deschis pe Strada Matei Basarab, Nr. 35 (in spatele Pietei, langa mobila).
Cu acest Magazin, ia fiinta reteaua AGRO-ZOO Market, specializata in desfacerea produselor agricole - Furaje si Concentrate, Cereale, Material Saditor, Pet-Shop, Farmacie Fitosanitara, farmacie si Cabinet Veterinar.
Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.FitofarmPitesti.ro
joi, 30 martie 2017
Pui de o zi - Pui zburati
In perioada curenta, AGRO-ZOO Market comercializeaza la cele mai bune preturi Pui de o zi si Pui zburati, astfel:
- Pui de gaina, de carne
- Pui de gaina, mixt
- Puicute de gaina, ouatoare
- Pui de curcan, de carne
Va asteptam in Magazinul nostru cu Autoservire, situat in Strada Smardan, vis-a-vis de Piata.
Program: Luni-Vineri: 8:00 - 18:00 si Sambata: 8:00 - 14:00
miercuri, 29 martie 2017
Pomi fructiferi: 1 + 1 Gratis
Incepand 29 martie, AGRO-ZOO Market initiaza Promotia "1+1 GRATIS" pentru pomii fructiferi.
Astfel, va invitam sa vizitati Magazinul nostru cu Autoservire, situat pe strada Smardan, vis-a-vis de piata, pentru a alege din sortimentele de: mar, par, piersic, cais, nectarin, gutui, cires, visin si prun.
Promotia este valabila pana la epuizarea stocului.
Foto: DivaHair
vineri, 24 martie 2017
Plantări în livadă: de ce nu se prind pomii fructiferi. 10 greșeli de evitat!
Plantarea pomilor fructiferi necesită mare atenție și mai ales informare în prealabil astfel încât fiecare puiet pe care l-ați pus în pământ să se prindă și să devină un pom sănătos și productiv. Pentru a vă asigura că, deși fără experiență, pomii se prind de la prima încercare, trebuie să țineți cont de anumite reguli.
Cele mai frecvente greșeli pe care le fac pomicultorii atunci când vine vorba despre plantarea pomilor fructiferi încep de la săparea gropilor până la primele tăieri care se fac ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://agrointel.ro/66454/plantari-in-livada-de-ce-nu-se-prind-pomii-fructiferi-10-greseli-de-evitat/
luni, 13 martie 2017
AGRO-ZOO Market - Magazin agricol cu Autoservire
Magazinul Agricol cu Autoservire "AGRO-ZOO Market" desface o gama completa de produse in domeniul Agricol si Fito-Sanitar, cum sunt:
Furaje si Concentrate:
- Pasari
- Suine
- Rumegatoare
- Pui de o zi
marți, 28 februarie 2017
Curatarea pomilor primavara. Ce taieri se fac pentru sanatatea livezii
Curatarea pomilor primavara, sau mai bine zis dupa jumatatea lunii februarie, este o operatiune necesara pentru asigurarea productivitatii livezii. Pentru ca vremea s-a incalzit semnificativ in ultima perioada, este bine sa nu amanati aceasta lucrare, pentru ca, daca faceti taierile dupa inmugurire, lipsiti pomul de seva hranitoare din iarna care se duce in mare parte spre extremitati. Pomul va ramane slabit in acel an, fara vigoare si cu fructe mici.
Curatarea pomilor primavara. Taieri de rodire
La inceputul primaverii se fac taieri de rodire, pentru sporirea potentialului livezii. Daca au o coroana prea bogata, pomii se incarca de fructe care raman mici. Totodata, in lipsa taierilor, dupa 5-7 productii mari, pomii nu mai rodesc deloc si se declanseaza procesul de uscare prematura.
luni, 27 februarie 2017
Tunderea pomilor - notiuni de baza
Desi, de-a lungul timpului, importanta taierii pomilor a fost si este apreciata diferit, iar istoricul acestei operatiuni este destul de recent (aproximativ 350 – 400 de ani), taierea pomilor, asa cum a fost studiata (initial empiric) de specialisti, reprezinta o operatiune importanta care duce la:
- formarea coroanei pomilor (de regula in primii 5 ani de viata),
- crearea si mentinerea echilibrului recoltei;
- indepartarea partilor bolnave, ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://vasilerosciuc.blogspot.ro/2014/03/taierea-pomilor-notiuni-de-baza.html
Foto: WSJ.net
luni, 20 februarie 2017
Scheme de plantare pentru ceapa, usturoi si praz
In vederea obtinerii unor productii ridicate si de buna calitate, la infiintarea culturilor de legume, se recomanda folosirea unor scheme de plantare in functie de soiul utilizat. Aceste scheme au rolul de a asigura plantelor conditii optime pentru dezvoltare si fructificare.
In imaginile de mai jos, sunt prezentate principalele scheme care se pot folosi pentru infiintarea culturilor de ceapa, ceapa de apa, usturoi si praz.
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.e-gradinarit.ro/sfaturi-gradinarit/scheme-de-plantarea-pentru-ceapa-usturoi-si-praz/
vineri, 17 februarie 2017
La ce distanta se planteaza pomii fructiferi
Distanța la care se plantează pomii fructiferi trebuie calculată în funcție de speciile cu care se înființează livada. Astfel, spre exemplu, cireșul sau nucul au nevoie de o distanță mai mare între și pe rânduri, comparativ cu mărul sau părul.
Fără a ne referi la plantațiile super-intensive de pomi fructiferi, ci luând în calcul livezile cu densitate medie de arbori, avem următoarele recomandări:
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://agrointel.ro/68063/la-ce-distanta-se-planteaza-pomii-fructiferi/
marți, 7 februarie 2017
Soiuri de pomi fructiferi pitici
Daca vreti sa aveti cat mai aproape varietatea de forme si culori dintr-o livada in plin sezon, lipsa terenului adecvat nu este o opreliste.
Exista pomi fructiferi pitici, de mai toate soiurile dintr-o livada de la tara, ce pot fi plantati in ghivece pe balcon sau intr-o mica gradina. Ocupa un spatiu minim si ofera o cantitate maxima de fructe.
Cum obtinem pomi fructiferi pitici
Pomii fructiferi pitici provin din puieti altoiti pe un portaltoi de vigoare mica sau medie. Trebuie scurtati dupa plantare la o inaltime de 50 – 60 de centimetri, iar primavara trebuie sa apelati la un specialist pentru taierile de formare. Se vor inalta si intinde 1 – 2 metri si, ingrijiti cum se cuvine, se vor umple de fructe delicioase si ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://casepractice.ro/pomi-fructiferi-pitici-soiuri/
Foarfece utilizate in horticultura
Foarfeca horticola [...] este unealta de baza a horticultorului, ea este utilizata pentru taiat plante in toate domeniile horticole (pomicultura, viticultura, arboricultura, peisagistica, floricultura, legumicultura, parcuri si gradini, pepiniere, trandafiri, etc.).
Foarfeca horticola se foloseste la: taiat ramuri, taiat plante, fasonat “scurtat” radacini, fasonat plante, recoltat fructe, taiat ramuri bolnave.
Foarfeca horticola in general este capabila sa taie ramuri cu diametru de pana la ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.horticultorul.ro/pomi-fructiferi/foarfece-utilizate-in-horticultura/
Foto:
DVRom
Ardeiul iute - crescut in balcon
Ardeiul iute poate fi crescut in apartament atat in calitate de planta decorativa foarte originala, cat si pentru roada pe care o da in tot cursul anului. Ardeii [...] sunt foarte iuti si pot fi consumati proaspeti sau folositi la prepararea bucatelor. De asemenea ei se usuca pentru pastrare mai indelungata.
Se cultiva foarte simplu din seminte, iar cea mai favorabila perioada pentru semanat este primavara. In circa 10 zile (iar la unele specii si in perioada de pana la doua luni) apar primele ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.gradinomania.net/sanatate-in-gradina/ardei-iute-in-gradina-la-balcon/
Top 20 - Culturi profitabile pe suprafete mici
Cele mai profitabile culturi agricole pe suprafețe mici rămân [...] cele de nișă. Pentru cei care dețin un teren mic, de un hectar, două sau trei, potențialul de câștig este consistent, însă trebuie avut în vedere ca afacerea să aibă la bază cererea de pe piața locală, adică fără o valorificare inteligentă, poate o minimă procesare, profitul se poate lăsa așteptat.
1. Cătina
Cătina și-a câștigat un loc pe piață mulțumită promovării de care a beneficiat în ultimii ani ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://agrointel.ro/45982/culturi-profitabile-pe-suprafete-mici-in-2016/
Etichete:
Afaceri,
Afine,
Alun,
Ardei iute,
Capsun,
Cartofi mov,
Castravete amar,
Catina,
Cires,
Galbenele,
Menta,
Mure,
Napi,
Nuc,
Ricin,
Rosii,
Rubarba,
Sparanghel,
Topinambur,
Zmeura
10 Sfaturi pentru a va produce rasadurile singuri
1. Pregatirea spatiilor unde veti produce rasadurile
Puteti utiliza spatiul din balcon (daca este inchis si are o expozitie sudica sau vestica), camere incalzite si bine luminate, dar se pot utiliza si mici adaposturi acoperite cu materiale plastice, rasadnite, solarii sau sere.
2. Dezinfectarea este importanta
Dezinfectarea cu substante specifice a uneltelor, ghivecelor, terinelor, etc. si completarea inventarului de ‚,mijloace tehnice’’. Spalati bine cu apa si Domestos sau Formalina toate ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.cartiagricole.ro/sfaturi-producere-rasad/
Foto:
Food for My Family
Afacere cu aluni - Intreprindere durabila cu o investitie medie
Una dintre afacerile agricole rentabile este cultura alunului de padure. O afacere cu aluni necesita investitii medii, dar aduce, in timp, profituri generoase, de pana la 16.000 de euro la hectar. Iata beneficiile unei astfel de intreprinderi:
Profit
Productia la hectar este de 1,5 – 2 tone de alune, iar un singur kilogram de alune costa intre 3 si 8 euro.
Costuri
Costurile de intretinere ale unei plantatii de aluni de padure sunt mici iar infiintarea exploatatiei se poate face cu finantare europeana. Pentru infiintarea culturii este nevoie de o investitie care se situeaza intre 3.000 si 6.000 de euro de hectar cultivat, in functie de specia de aluni aleasa.
Terenul
Cultivarea alunilor nu presupune exigente deosebite in ceea ce priveste terenul. Astfel, pot fi valorificate terenuri care nu sunt propice cultivarii cerealelor si de multe ori sunt tinute ca parloaga sau pasune. In plus, alunul este o specie toleranta la seceta si arsita.
Mediu
Este si o plantatie benefica pentru mediu. Pomii fixeaza solul si purifica aerul si formeaza perdele de protectie a mediului, diminuand efectul secetei.
Beneficii
Alunul este o planta valoroasa, fructele avand o multime de proprietati medicale si nutritionale, fiind bogate in uleiuri, proteine si vitamine.
Cei mai multi cultivatori de aluni de padure sunt in judetele Timis, Alba si Sibiu. O buna parte din productia lor merge direct la export. Cultivarea alunilor de padure este o afacere pe termen lung ce poate fi exploatata fara prea mari investitii timp de 50-70 de ani.
Sursa si Foto: Case Practice
Dieta cu mere
Aceasta dieta ajuta la slabire, iar in unele cazuri contribue la reglarea metabolismului. Merele sunt foarte folositoare deoarece contin aproape toate tipurile de vitamine si substante minerale necesare organismului.
Exista mai multe tipuri de diete cu mere. Cele mai indicate sunt: pentru slabire – 1-2 ori pe saptamana, pentru profilaxie si mentinerea greutatii – 1-2 ori pe luna.
Iata unele exemple de dieta cu mere:
1. Toata ziua mancati doar mere, dar mancati pana la refuz. In paralel ...
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.gradinomania.net/sanatate-in-gradina/dieta-cu-mere/
Foto:
Rosanna Davison Nutrition
Cand plantam si transplantam pomii
I. Plantarea pomilor in repaus vegetativ (Toamna-Iarna-Primavara)
Plantarea pomilor se face in perioada de repaus vegetativ. Repausul vegetativ incepe odata cu primele brume de toamna care vor conduce la ingalbenirea / inrosirea frunzelor (dupa caz) si in final caderea frunzelor. Caderea frunzelor ne indica intrarea pomilor in repaus vegetativ si inceperea sezonului de plantare.
Momentul intrarii in repaus vegetativ si cel al pornirii in vegetatie este diferit in functie de specie.
Citeste mai mult in articolul-sursa:
http://www.horticultorul.ro/pomi-fructiferi/cand-plantam-si-transplantam-pomii/
Foto:
Inside-RGE.com
Agro Zoo Market - prezentare de produse din marca Superior
Sâmbătă 17 decembrie 2016, magazinul "Agro Zoo Market din Piteşti" - primul Supermarket Agricol din România, manageriat de inginerul Adrian Ion, a fost gazda unei prezentări în premieră pentru argeşeni. Directorul mărcii Superior din Serbia, Nebojša Đinović, a fost prezent la Piteşti pentru a le vorbi producătorilor argeşeni despre calitatea produselor din această gamă - produse de seminţe de legume şi arbuşti fructiferi: afin, mur, zmeur şi coacăz.
Prezenţi la eveniment, alături de inginerul horticol Adrian Ion, un specialist cu o vastă experienţă în domeniul agricol, au fost şi mai mulţi producători care au ascultat cu interes sfaturile directorulul mărcii Superior despre plantarea corectă a seminţelor de legume.
Sursa si Foto: Fermierul Argesean
Abonați-vă la:
Postări (Atom)